Metas värld

Min värld på MItt sätt

long time no see 21 mars, 2016

Filed under: Uncategorized — metasvarld @ 16:59

God dag världen!

Hur längesen är det inte sen jag satt här och skrev något över huvud taget?! Minst ett år skulle jag tro men nu ignorerar vi det och går vidare.

En update?

Jag jobbar numera min lilla nattprocent , 64%, på dagen på servicehuset. Som det ser ut just nu räcker det helt klart för min del. Jobbade administrativt i receptionen under ett halvår men avslutade den delen vid nyår då jag kände att det nog inte var ok trots allt. Schemat var brutalt och även om jag kände att det funkade märkte jag att kroppen faktiskt inte hängde med helt och hållet. Så nu är jag tillbaka inom vården och känner mig mer hemma än någonsin.

Jag finns i resursen och hoppar för det mesta runt som det passar systemet bäst. Fyller ut minaprocent när jag känner att jag orkar och vill. Har nu märkt att jag kanske inte mår så bra som jag trodde. Kroppen är trött, sjukligt trött. Somnade på toa häromdagen, inte helt ok faktiskt.

Den här bloggen startades för att prata om min vardag före och efter operationen. Jag ångrar inte min operation för fem öre även om jag nu beklagar mig för de bieffekter den nu har givit mig. Har gnällt lite till överviktsenheten i Uppsala och har fått flytta fram min provtid så att jag redan har tagit årets prover trots att det är i maj jag borde gjort dom.

De bieffekter jag talar om är;

  • Artros i nyckelben, höger axel och i höfterna. Trodde faktiskt att jag hade en nerv som levde, ischias nerven, men sån tur hade jag inte. Utan värken som numera gör att jag inte kan sitta på eftermiddagarna är helt enkelt något man inte kan göra nåt åt alls.
  • Har tydligen också problem med menisken i båda knäna. Grattis till mig! Nu för tillfället har jag bara problem när jag står på knä eller sätter mig på huk och det behöver jag ju faktiskt inte göra. Inte heller var problemen något att göra något åt alls. (där också)
  • Obalans i zink/koppar i blodet vilket gör att jag har problem med minnet, svårt att hitta ord, blandar ihop ord och pratar bakvänt emellanåt. Ungefär som vanligt men i alla fall.
  • Har kramper och sendrag i mina fötter och ben. Har haft det ett tag och det började förra sommaren med sendrag i tårna till och från. Mer och mer har det blivit sendrag konstant från tår till ljumskar. Inte heller har det hållit sig till kvällar och nätter utan sätter i gång även dagtid.
  • Trötthet, jag är så jäkla trött att det är vansinnigt. Inte en normal trötthet utan extrem sådan. Kan somna stående i köket med en kniv i handen, no problema. Somnade på toa häromdagen och det var just det MITT på dagen. Hade det varit på kvällar eller nätter så hade jag inte reagerat så mycket men nu var klockan mitt på dagen och det kändes vansinne att inte kunna pinka utan att somna.

 

Åtgärder? Tja jag har faktiskt varit hos en doktor och jag har lämnat 14 rör med blod till Uppsalas alla läkare. Har fått svaret från husläkaren och där har jag fått ett och annat men väntar nu på Uppsala för definitiva svar. Vi får se hur det blir. Började häromdagen med plåster preparerade med D-vitamin och med B12. Jag hoppas de funkar nu har jag bara använt dom en vecka men känner att jag kanske skulle tapetsera mig med plåster.

 

Livet runt omkring? Håller på och renovera övervåningen. Min mans brorsdotter och hennes sambo håller i den biten. Bihanget sovrum är åtgärdat och nu håller de på med vardagsrummet. Det kommer uppdaterande bilder så småningom. Det blir snyggt som 17 i alla fall. Föreningen har bytt ut ventilationen och vi fick bakläxa för fläkten i badrummet. Det blev rivning av valda delar i taket och nu håller målaren på och spacklar skiten. Systemet blir jäkligt mycket bättre och nu kanske det ska funka som det ska egentligen. Annars är det väl ganska ok faktiskt.

Har spenderat tid nere hos mamma och ska försöka ta mig i kragen och planera min semester. Ska försöka åka ner till hemtrakterna och umgås med vänner precis som förra året. Det var så himla roligt att träffa alla igen, saknar ju människorna sanslöst i perioder. Men som min hjärna är just nu så är planering omöjligt. Min hjärna har gått helt i baklås bara. Har förresten sökt in på skola och i april ska jag in och göra praktiska prov på vårdskolan uppe vid sjukhuset. Lite nervöst men sanslöst roligt. Hoppas det inte blir för svårt så jag inte hinner/kan göra mina praktiska uppdrag.

Ska försöka bli bättre på att skriva blogg igen. Saknar tangentbordet upptäckte jag häromdagen. Nu blir det skriva av igen.

 

Tack och HEJ!!! // Meta

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s